If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бензиновата ми алфа от подписа пали нормално, обаче евридейското ми фиатче 1.3 дизел мултиджет е със стар акумулатор, който снощи превантивно прибрах в къщи на топло и тая сутрин нямаше проблем.
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
-16 градуса запали
от четвъртък миналата седмица не бях я карал
но се оказа че ръчната съм я дръпнал и сега май е замръзнала
пробвах свалям ръчната но тя си пада каточели няма жило или каквото има там
ще изчакам да се стопли давидим дали ще отпусне ръчната
-16 градуса запали
от четвъртък миналата седмица не бях я карал
но се оказа че ръчната съм я дръпнал и сега май е замръзнала
пробвах свалям ръчната но тя си пада каточели няма жило или каквото има там
ще изчакам да се стопли давидим дали ще отпусне ръчната
и моята беше с опъната ръчна,щото бях спрял уж само за престой пред нас,обче се прибрах и кой да се сети...но като почудо не беше залепнала
Колеги днес съм с градския транспорт,сутринта в 7:30 беше -15 в Алфата ме изостави.След третото завъртане се отказах.Имам изгорели свещи и го отдавам на това.
При вас как е положението?
тука в Пазарджик в 8:00 не знам колко градуса е било ама сигурно ше е след -10 ... 1-ви и 2-ри опит само за по 1 секунда развъртях и на 3-ти опит след 3 секундно въртене на стартер запали ... като ЮМЗ работеше 5-6 секунди и после се нормализира ..
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Аз така се успах, че забравих колко е студено, метнах се в колата, запали веднага, нещо протракваше като на замръзнало, дадох газ и ... ми написаха фиш за неспазване на маркировка....
В 8:30 запали от 1-вия оборот, надявам се да е успяла да качи поне масло до горе, че иначе ...
На борд. комп. показваше -11, но казаха, че било повече ... не знам, но дори на -11 нямаше проблем.
Нафтата е от ЛукОйл с добавка TDA, ако има значение
От личен опит и доста приказки на опитни дизелджии знам 2 неща, кото са задължителни за палене през зимата:
1. Работещи свещи/подгряване.
2. Здрав акумулатор.
Comment